Cykla i naturen

De allra flesta människor mår bra av att röra på sig, det är avslappnade samtidigt som man får den motion som man behöver. Om man har ont i kroppen kan motion ofta hjälpa och se till att man får mindre ont. När man tränar utlöses endorfiner i kroppen. Detta är kroppens eget lyckohormon. Därav känner man sig ofta på bättre humör efter ett träningspass.

Många tycker att cykling är en mycket bra träningsform och de har rätt, detta är nämligen bra både för kropp och själ och det är inte lika påfrestande på kroppen som att exempelvis springa. Om man har problem med knän kan cykling vara ett bra alternativ då det handlar om att man utför en mjukare rörelse. Samtidigt kan man ta sig väldigt lång med en cykel på kort tid och därför är detta ett lämpligt fordon för äventyraren. Det är även bra för vardagsmotion och de som cyklar istället för att ta bussen eller bilen är generellt sett i en bättre form än de som inte gör det.

Många finner det avslappnande att vara i naturen. Det finns många skogsvägar som är lämpliga att cykla på både ensam och i grupp. I Sverige finns dessutom allemansrätten vilket ger dig rätten att gå in i de allra flesta skogar och ta en paus om du skulle vilja. När man börjar cykla kommer man ofta uppleva att det är tungt efter ett tag, man arbetar med muskler man inte vanligtvis använder sig av i det vanliga livet. Detta är dock någonting som blir enklare med tiden. Du bör dock ha det i åtanke och se till att du planerar kortare rutter i början om du inte redan är en van cyklist. Om du till exempel har tränat spinning eller annan form av cykling kommer du redan ha aktiverat musklerna.